Ontstaan van Little Hearts

 

2 Belgische broers, Tony en Jimmy Geeraerts werden tijdens hun reis doorheen Zuidoost - Azië getroffen door de confrontatie met de armoede in Cambodja, één van de armste landen ter wereld.  Eens thuisgekomen bleef er bij Tony en Jimmy iets knagen. De beelden van de schrijnende armoede en de achtergelaten kinderen lieten hen niet los. Ze ondernamen actie.  Met de steun van enkele familieleden en vrienden richtten de broers de VZW Little Hearts op.

Ze huurden en renoveerden in Phnom Penh een oud schoolgebouw dat in mei 2009 de deuren opende voor 50 weeskinderen.  Na 3 jaar besloot de overheid het gebouw te verkopen. Little Hearts startte met de bouw van een nieuw weeshuis in Arey Ksat, een landelijke en groene gemeente net buiten de hoofdstad.

 

In 2013 werd het nieuwe weeshuis geopend. Dit Little Hearts huis kan plaats bieden aan 80 kinderen. Tony verkocht in België zijn hele hebben en houden en verhuisde voorgoed naar PP om zo zijn weeshuis beter te kunnen runnen en om als een echte vader bij zijn kinderen te zijn.

Wat doen wij?

Little Hearts

Weeshuis

 

Little Hearts is niet enkel een huis, maar ook een ‘thuis’ waar kinderen worden begeleid tot ze als jong volwassenen zelfstandig in het leven kunnen stappen. We willen hen steunen, sturen en begeleiden tot geschoolde, succesvolle en verantwoordelijke jongeren. Onze kinderen gaan naar school, ze volgen taekwondo- en zwemles en een Cambodjaanse danskleerkracht brengt hen de technieken van de traditionele Khmer dans bij.  Ze worden betrokken bij huishoudelijke taken zoals koken, poetsen en tuinieren. Als broers en zussen zorgen onze kinderen voor elkaar.

Little Hearts

Onderwijs

 

Onderwijs is één van de meest essentiële zaken voor een opgroeiend kind. Onderwijs helpt een kind doelen te bereiken en dromen te verwezenlijken.
Onderwijs is een weg om de armoedecirkel te doorbreken. Daarom wordt ook een aanzienlijk deel van ons budget hieraan besteed.  Al onze kinderen gaan naar school, ook de allerjongsten.  Omdat in Cambodja kinderen maar een halve dag naar school gaan, biedt LH nog extra lessen Engels, wiskunde en informatica in het weeshuis aan.  Na de lessen kunnen onze kinderen nog genieten van huiswerkbegeleiding gegeven door ervaren Cambodjaanse leerkrachten. Ons doel is ervoor te zorgen dat elk kind dat we onder onze vleugels nemen, opgroeit tot een geschoolde, succesvolle en verantwoordelijke volwassene met hoop op een mooie toekomst.

Little Hearts

Steun Voor Velen

 

Little Hearts bouwt mee aan de ontwikkeling van Arey Ksat, het dorp waar het weeshuis gelegen is. Little Hearts wil dat ook de dorpskinderen een kans krijgen op een betere toekomst. Ongeveer 100 kinderen uit het dorp volgen samen met de Little Hearts kinderen de extra lessen in het weeshuis. Zowel de lessen als het schoolmateriaal worden door LH bekostigd. Ook wanneer de tandarts of dokter op bezoek komt in het weeshuis worden deze kinderen uitgenodigd voor een gratis onderzoek.

Little Hearts steunt ook 9 families uit het Sa Ang District. We bezoeken hen maandelijks, voorzien hen van kledij en voeding en volgen de kinderen op die dankzij onze financiële steun naar school kunnen gaan.

CAKE

Milieuzorg

 

Arey Ksat, het dorp waar het weeshuis gelegens is, kampte met een gigantisch afvalprobleem. De bewoners konden niet rekenen op een afvalophaaldienst. Het afval werd in de natuur gedumpt en verbrand. De gezondheid van de bewoners en van onze kinderen kwam in gevaar. Little Hearts wilde niet langer toekijken en heeft de touwtjes in handen genomen. Tony schreef een actieplan uit en we noemden het CAKE.

Little Hearts

voor een Betere Wereld

 

In 2015 werd de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling aangenomen door de Verenigde Naties. 17 ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s worden gepromoot als wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Rond deze SDG’s moet de komende 15 jaar actie worden ondernomen. Als we tegen 2030 deze planeet en zijn bewoners een leefbare en duurzame toekomst willen schenken, is er verandering nodig. Little Hearts werkt hier graag aan mee!

https://www.unric.org/nl/sdg-in-nederlands

Ons team

Tony Geeraerts

 Jimmy Geeraerts

Dimitri Segers

Jo Offeciers

Jan Offeciers

 Joost Zweegers

Katrine Horemans

Patricia Geeraerts

Door de jaren heen is ons Little Hearts team van vrijwilligers in België gegroeid.

Ook de Cambodjaanse staf groeide uit tot een gemotiveerde ploeg.

Steun ons of doe mee

Wij zijn voortdurend op zoek naar sponsors om de werking van ons weeshuis te kunnen blijven garanderen. Elke schenking, groot of klein maakt een verschil voor onze kinderen. Alle giften worden volledig geïnvesteerd in de werking en de ontwikkeling van het weeshuis en  in de opvoeding  van onze kinderen.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest. Hiervoor hebben we de juiste gegevens nodig. Via onderstaande link kan je de juiste gegevens achterlaten.

 

 

 

 

Wilt uw school, club, organisatie, bedrijf… een actie op touw zetten om Little Hearts te steunen, dan komen we graag bij u langs om u uitgebreider te informeren over wie we zijn en wat we doen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

 

Heb je geen fiscaal attest nodig maar wil je wel graag steunen?

 

Bank gegevens:

Naam van de begunstigde: Little Hearts VZW

Rekeningnummer:  103 0394838 19

SWIFT Code: NICABEBB

IBAN:  BE39 1030 3948 3819

Begunstigde Bank: Crelan Bank

 

Download hier onze infofolder

Little Hearts in beeld

Waarom Little Hearts?

Little Hearts Onderwijs

Ons CAKE Project

Contacteer ons

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

copyright@littlehearts2017