Wat doen wij?

Little Hearts
Weeshuis

Little Hearts is niet enkel een huis, maar ook een ‘thuis’ waar kinderen worden begeleid tot ze als jong volwassenen zelfstandig in het leven kunnen stappen. We willen hen steunen, sturen en begeleiden tot geschoolde, succesvolle en verantwoordelijke jongeren. Onze kinderen gaan naar school, ze volgen taekwondo- en zwemles en een Cambodjaanse danskleerkracht brengt hen de technieken van de traditionele Khmer dans bij.  Ze worden betrokken bij huishoudelijke taken zoals koken, poetsen en tuinieren. Als broers en zussen zorgen onze kinderen voor elkaar.

Little Hearts
Onderwijs

Onderwijs is één van de meest essentiële zaken voor een opgroeiend kind. Onderwijs helpt een kind doelen te bereiken en dromen te verwezenlijken.
Onderwijs is een weg om de armoedecirkel te doorbreken. Daarom wordt ook een aanzienlijk deel van ons budget hieraan besteed.  Al onze kinderen gaan naar school, ook de allerjongsten.  Omdat in Cambodja kinderen maar een halve dag naar school gaan, biedt LH nog extra lessen Engels, wiskunde en informatica in het weeshuis aan.  Na de lessen kunnen onze kinderen nog genieten van huiswerkbegeleiding gegeven door ervaren Cambodjaanse leerkrachten. Ons doel is ervoor te zorgen dat elk kind dat we onder onze vleugels nemen, opgroeit tot een geschoolde, succesvolle en verantwoordelijke volwassene met hoop op een mooie toekomst.

Little Hearts
Steun Voor Velen

Little Hearts bouwt mee aan de ontwikkeling van Arey Ksat, het dorp waar het weeshuis gelegen is. Little Hearts wil dat ook de dorpskinderen een kans krijgen op een betere toekomst. Ongeveer 100 kinderen uit het dorp volgen samen met de Little Hearts kinderen de extra lessen in het weeshuis. Zowel de lessen als het schoolmateriaal worden door LH bekostigd. Ook wanneer de tandarts of dokter op bezoek komt in het weeshuis worden deze kinderen uitgenodigd voor een gratis onderzoek.

Little Hearts steunt ook 9 families uit het Sa Ang District. We bezoeken hen maandelijks, voorzien hen van kledij en voeding en volgen de kinderen op die dankzij onze financiële steun naar school kunnen gaan.

Little Hearts
Milieuzorg

ABij Little Hearts leren we kinderen hoe ze het milieu moeten beschermen & onderhouden. Onze kinderen houden niet alleen het weeshuis schoon, maar ook de rest van de buurt. Ze gaan er actief op uit om afval van de straten en de omliggende velden te verzamelen. Ze kweken ook hun eigen fruit & groenten. En in 2017, onder toezicht van het Koya Project, maakten onze kinderen hun eigen (zeer geavanceerde) Aquaponic-systeem. Dit polycultuursysteem (aquacultuur + hydrocultuur) stelt ons in staat tegelijkertijd groenten en vis te kweken.

Little Hearts
Voor Een Betere Wereld

In 2015 werd de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling aangenomen door de Verenigde Naties. 17 ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s worden gepromoot als wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Rond deze SDG’s moet de komende 15 jaar actie worden ondernomen. Als we tegen 2030 deze planeet en zijn bewoners een leefbare en duurzame toekomst willen schenken, is er verandering nodig. Little Hearts werkt hier graag aan mee!

https://www.unric.org/nl/sdg-in-nederlands

Ons team

card image

Tony Geeraerts

card image

Jimmy Geeraerts

card image

Dimitri Segers

card image

Jo Offeciers

card image

Jan Offeciers

card image

Katrine Horemans

card image

Monique Slijper

card image

Charlotte Goor

card image

Céline Van Glabeke

card image

David Deloore

card image

Elise Van de Vloet

Door de jaren heen is ons Little Hearts team van vrijwilligers in België gegroeid.

Ook de Cambodjaanse staf groeide uit tot een gemotiveerde ploeg.

 • Staff Images

  James

 • Staff Images

  Chloé

 • Staff Images

  Pierre

 • Staff Images

  Ruth

 • Staff Images

  Stephen

 • Staff Images

  Ma Thom

 • Staff Images

  Billy

 • Staff Images

  Ma Kuhn

Steun ons of doe mee

Wij zijn voortdurend op zoek naar sponsors om de werking van ons weeshuis te kunnen blijven garanderen. Elke schenking, groot of klein maakt een verschil voor onze kinderen. Alle giften worden volledig geïnvesteerd in de werking en de ontwikkeling van het weeshuis en  in de opvoeding  van onze kinderen.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest. Hiervoor hebben we de juiste gegevens nodig. Via onderstaande link kan je de juiste gegevens achterlaten.

Wilt uw school, club, organisatie, bedrijf… een actie op touw zetten om Little Hearts te steunen, dan komen we graag bij u langs om u uitgebreider te informeren over wie we zijn en wat we doen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Heb je geen fiscaal attest nodig maar wil je wel graag steunen?

Bank gegevens

Naam van de begunstigde: Little Hearts VZW

Rekeningnummer:  103 0394838 19

SWIFT Code: NICABEBB

IBAN:  BE39 1030 3948 3819

Begunstigde Bank: Crelan Bank

Little Hearts in beeld

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Waarom Little Hearts?

Little Hearts Onderwijs

Litle Hearts Facebook