Wie zijn wij?

steltlopen

Hoe het allemaal begon

2 Belgische broers, Tony en Jimmy Geeraerts werden tijdens hun reis doorheen Zuidoost – Azië getroffen door de confrontatie met de armoede in Cambodja, één van de armste landen ter wereld. Eens thuisgekomen bleef er bij Tony en Jimmy iets knagen. De beelden van de schrijnende armoede en de achtergelaten kinderen lieten hen niet los.

Met de steun van enkele familieleden en vrienden richtten de broers Little Hearts op. Ze renoveerden een oud schoolgebouw in Phnom Penh dat in mei 2009 de deuren opende.  Na 3 jaar besloot de overheid het gebouw te verkopen. Little Hearts startte met de bouw van een nieuw weeshuis in Arey Ksat, een landelijk en groen dorp, net buiten de hoofdstad. In 2013 werd het nieuwe weeshuis geopend.

Tony verkocht in België uiteindelijk zijn hele hebben en houden en verhuisde voorgoed naar Phnom Penh. Hij wilde het weeshuis beter kunnen runnen en als een echte vader bij zijn kinderen zijn. Met Little Hearts willen we er zijn voor deze kinderen. We willen hen een veilige thuis, onderwijs, gezondheidszorg en basisbehoeften bieden. Iets waar elk kind recht op heeft.

Cambodja

Cambodja is nog steeds één van de armste landen van Zuidoost-Azië. De economie kent een enorme groei, maar de gewone mensen genieten hier niet van mee. De kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. Een groot deel van de bevolking leeft in armoede. Bovendien ontbreekt voor de arme bevolkingsgroep nog steeds een sociaal vangnet. Dit zorgt ervoor dat heel wat jonge ouders hun kinderen achterlaten om op zoek te gaan naar werk in de buurlanden. Jonge mensen die ziek worden, kunnen zich niet laten verzorgen en sterven van ontbering en een gebrek aan verzorging. Hun kinderen blijven achter zonder enige hoop op een mooie toekomst.

Onze werking

Noordwerking

Als team België bestaan wij uit een groep gemotiveerde vrijwilligers die allen hun hart verloren zijn in Cambodja en de kinderen van Little Hearts.

Samen staan wij ten dienste van de Zuidwerking. Als vierde pijler willen we als team maximaal inzetten op de ontwikkelingsdoelstellingen. Dit doen we door een duurzaam beleid op te bouwen.

Daarnaast zijn we geëngageerd om mensen warm te maken om te steunen. Hiervoor zijn we blijvend op zoek naar sponsors en (maandelijkse) donateurs. We bieden ondersteuning bij lokale initiatieven, zijn graag aanwezig bij acties ten voordele van het weeshuis en organiseren jaarlijks de Little Hearts Benefiet Party, ons grootste evenement.  

Aarzel niet om ons te contacteren indien je graag meer informatie wenst. Wil je graag een actie organiseren? Wij horen het graag! Op aanvraag geven wij presentaties in scholen, bedrijven en andere organisaties.

Tony

Tony

Jimmy

Jimmy

Jo

Jo

Dimi

Dimi

Jan

Jan

Katrine

Katrine

Charlotte

Charlotte

Monique

Monique

David

David

Celine

Celine

Elise

Elise

Zuidwerking

Team Cambodja is het kloppende hart van de werking. Dit team bestaat hoofdzakelijk uit enthousiaste Cambodjaanse en Filipijnse medewerkers. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de kinderen en vormen dus belangrijke steunfiguren in hun leven.

Tony woont en werkt in Cambodja. Hij coördineert samen met Ruth de dagelijkse werking in het weeshuis. Hij is de verbindingsfiguur tussen de Noord- en Zuidwerking. Ilang, één van de oudste meisjes, studeert boekhouden aan de universiteit en staat Tony bij met de boekhouding.

Little Hearts heeft enkele leerkrachten in dienst. Zij zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs. Ze geven Engelse les, Khmer, computerles en leren de kinderen algemene vorming en vaardigheden aan. Daarnaast geven ze ook dagelijks les aan een honderdtal kinderen uit het dorp.

Na schooltijd staan Roxanne en Louise klaar om de kinderen te ondersteunen in hun sociaal-emotionele noden en behoeften. Ze hebben alles aan boord om de kinderen een aangename tijd te bezorgen. Zij voorzien elke avond een leuke activiteit zoals knutselen, dansen, spelletjes spelen of een filmavond. Ze zien erop toe dat de kinderen niets tekort komen, ondersteuning krijgen (extra lessen) waar nodig en voldoende gestimuleerd worden in hun zelfstandigheid.

Reaksmey tovert 3 keer per dag een heerlijke en evenwichtige maaltijd op tafel. Hij draagt een grote verantwoordelijkheid met zich mee want dagelijks heeft hij wel meer dan 40 monden te voeden. Gelukkig kan hij steeds rekenen op Ma Kuhn die ook verantwoordelijk is voor de was. De oudste kinderen dragen graag hun steentje bij in de keuken. Op die manier krijgen ze ook enkele huishoudkundige vaardigheden mee.

Wanneer er iets stuk gaat in het weeshuis kunnen we steeds rekenen op Billy, de handige Harry van Little Hearts. Daarnaast onderhoudt en bewaakt hij met nodige zorg het terrein en brengt onze jongste kinderen veilig naar school met de tuk tuk.

groepsfoto Little Hearts

Wil je ons steunen?

Ja, ik doe een donatie